DIY luonnollinen huonetuoksu

DIY luonnollinen huonetuoksu

Valmiit huonetuoksut ovat hyvin usein synteettisiä tuoksuja sisältäviä. Synteettiset tuoksut sisältävät usein haitallisia aineita, kuten esimerkiksi synteettisiä myskejä, ftalaatteja, tolueeneja, bentseenijohdannaisia ja aldehydeja. Ja näitähän me emme kotiimme halua!

DIY huonetuoksu eteerisillä öljyillä

Onneksi markkinoille on myös tullut viime aikoina runsaasti luonnollisia huonetuoksuja. Mutta jos kuitenkin haluat valmistaa tuoksun itse, niin se onnistuu todella helposti. Tarvitset vain:

  • lasiastian (mieluiten kapeasuinen)
  • grillitikkuja
  • kasviöljyä (esim. manteliöljy)
  • kirkasta alkoholia
  • eteeristä öljyä (voit käyttää yhtä tuoksua tai tehdä sekoituksen)

Mittaa astiaan noin 4 rkl öljyä ja 1 tl alkoholia ja 5-20 tippaa eteeristä öljyä. Eteerisen öljyn määrän voit määritellä oman mieltymyksesi mukaan. Jos sinulla on isompi astia, niin muuta ohjeistusta samassa suhteessa isommaksi. Sekoita nämä hyvin keskenään. Laita tikut astiaan. Voit myös halutessassi leikata tikkujen terävät päät pois. Tuoksua leviää ympäristöön sitä enemmän mitä enemmän tikkuja astiassa on. Ja mitä kapeakaulaisempi on lasiastia, niin sitä nopeammin tuoksu imeytyy tikkuihin. Tikkuja kannattaa myös kääntää ympäri noin viikon välein, jotta tuoksu imeytyisi tikkuihin paremmin.

Joissain ohjeissa on myös käytetty vettä kasviöljyn sijaan, mutta omien kokeilujen pohjalta totean, että kasviöljy toimii paremmin. Näin tuoksusta saa nauttia pidempään. Epäilen myös hieman kuinka hyvin eteerinen öljy sekoittuisi veteen, vaikka siinä onkin alkoholia mukana. Eteerinen öljyhän haihtuu hitaammin aina kun se on sekoitettu kasviöljyyn. Alkoholin tarkoitus seoksessa on laimentaa kasviöljyä ja näin ollen tuoksu imeytyy nopeammin tikkuihin ja siitä huoneilmaan.

Tästä linkistä pääset valikoimaan eteerisiä öljyjä huonetuoksuusi!

 

Seuraa meitä myös somessa, niin et jää tulevista postauksista paitsi!

Julkinen Facebook-sivumme

Instagram-tilimme

Takaisin blogiin

2 kommenttia

Tikut saa leikattua vahvoilla saksilla tai esimerkiksi puukolla. :)

Pieni punainen tupa

Hei, millähän tikut saa leikattua? Ei ehkä saksilla, vai saako? :)

Anna

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennenkuin ne julkaistaan.