DIY imurointipuuteri

DIY imurointipuuteri

Imurointipuuterin valmistaminen itse on todella helppoa ja nopeaa. Tarvitset vain vanhan tyhjän pestyn maustesirottimen, ruokasoodaa ja eteeristä öljyä. Valitse eteerisen öljyn tuoksuksi lempituoksusi. Eteerisen öljyn tehtävä imurointipuuterissa on vain jättää hyvä tuoksu käsiteltävään kankaaseen. Ruokasooda hoitaa puhdistuksen.

 

Tavallisen kokoiseen maustesirottimeen mahtuu vähän yli desilitra soodaa. Laitan soodaa tasan desilitran, jotta purkki jää hieman vajaaksi. Tykkään itse voimakkaasti hajustetuista, joten laitan soodan sekaan eteeristä öljyä 8 tippaa. Tuoksun määrää voi vapaasti itse säädellä. Valitsin tällä kertaa geraniumin eli pelargonian tuoksun, joka on yksi suosikkituoksuistani. Sen tuoksu on ruusumainen ripauksella minttua. Tämän jälkeen sekoitan purkkia ja jätän sen tekeytymään tunniksi. Sooda imee eteerisen öljyn itseensä, joten tunnin jälkeen eteerinen öljy on tasaisesti purkissa.

DIY imurointipuuteri - matto ennen käsittelyä

Käytän imurointipuuteria tällä kertaa eteisen kuramaton puhdistamiseen. Matossa näkyy hieman irtoroskaa, jota meille kantautuu aina sisälle esimerkiksi polttopuiden mukana. Jos matolla on noin vähän roskaa kuin yllä olevassa kuvassa, niin mattoa ei välttämättä tarvitse imuroida ennen imurointipuuterin käyttöä. Jos matolla on runsaasti esimerkiksi hiekkaa, niin suosittelen imuroimaan ensin, niin saat imurointipuuterista parhaan tehon irti.

DIY imurointipuuteri - imurointipuuterin levitys matolle

Tämän jälkeen imurointipuuteri sirotellaan matolle ja mattoa hangataan siivousliinalla. Meillä siivousliinoina käytetään vanhoista lakanoista ja t-paidoista leikattuja paloja. Ne ovat todella käteviä tähän tarkoitukseen. Tämä imurointipuuterin hankaaminen tehostaa sen vaikutusta. Kuramatto on niin vahvaa materiaalia, että se kestää hankaamisen. Mutta jos käytät imurointipuuteria jollekin aralle kankaalle, niin jätä hankausvaihe kokonaan välistä, jotta kangas ei mene pilalle. Tämän jälkeen imurointipuuteri jätetään vielä vaikuttamaan vähintään puoleksi tunniksi. Minä jätin puuterin vaikuttamaan matolle 2 tunniksi. Sooda imee matosta itseensä kaikki ylimääräiset hajut, joten pidemmällä vaikutusajalla saat paremman lopputuloksen.

DIY imurointipuuteri - matto käsittelyn jälkeen

Vaikutusajan jälkeen sooda vain imuroidaan matolta pois ja jäljelle jää vain eteerisen öljyn ihana tuoksu.

Kokeile imurointipuuteria myös muiden kodin tekstiilien raikastamiseen. se on erinomainen apu raikastamaan kaikki sellaiset tekstiilit, joita on hankala pestä. Esimerkiksi sänkyjen patjat ovat tällaisia, niiden pesuun tarvittaisiin tekstiilipesuri ja sen vuokraaminen on aina oma hommansa. Sänkyjen patjoihin suosittelen tuoksuksi  laventelin eteeristä öljyä. Laventeli rauhoittaa ja auttaa nukahtamaan. Mutta suosittelen vähentämään eteerisen öljyn määrän 3-4 tippaan per 1dl soodaa. Tällöin laventeli ei tuoksu liian voimakkaasti.

 

Sitten vain valitsemaan suosikkituoksut verkkokaupastamme. Tässä vielä suora linkki eteerisiin öljyihimme.

 

Seuraa meitä myös somessa, niin et jää tulevista postauksista paitsi!

 

Julkinen Facebook-sivumme

Instagram-tilimme

Pinterest

Takaisin blogiin

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennenkuin ne julkaistaan.