Eteeristen öljyjen käyttötapoja

Eteeristen öljyjen käyttötapoja

Meillä myytävät öljyt ovat aitoja 100% eteerisiä öljyjä. Emme myy synteettisiä tuoksusekoituksia.

 

Eteeriset öljyt ovat hyvin monikäyttöisiä. Alla lueteltuna muutamia käyttötapoja.

Saunatuoksuna

Lisää suoraan löylykauhaan 1-3 tippaa öljyä oman mieltymyksen mukaan. Älä laita öljyä löylyastiaan, näin vältetään öljyn roiskuminen iholle. Eteeriset öljyt ovat hyvin vahvoja verrattuna synteettisiin saunatuoksuihin.

Huonetuoksuna

Laita tuoksulyhtyyn vettä ja sinne muutama tippa öljyä. Esimerkiksi sitruunan eteerinen öljy luo raikkaan ilman. Voit käyttää tässä juuri niitä tuoksuja joista itse tykkäät. Laventelin eteeristä öljyä suosittelemme makuuhuoneeseen rauhoittamaan hyvät yöunet. Laventelin eteerinen öljy on niin turvallinen, että voit laittaa yhden tipan laimentamattomana tyynynkulmaan suoraan.

Hajuvetenä

Voit käyttää eteerisiä öljyjä myös hajuveden sijaan, mutta aina laimennettuna pohjaöljyyn. Esimerkiksi jojobaöljy on mainio juuri tähän tarkoitukseen. Laita 10 tippaa eteeristä öljyä 1 ruokalusikalliseen öljyä. Tätä seosta tarvitaan iholle vain ihan pieni määrä, esim. 1 tippa ranteeseen. Älä käytä fototoksisia eteerisiä öljyjä auringossa tai solariumissa (vaikutusaika iholla jopa 48 tuntia), voi aiheuttaa palovamman. Fototoksisia eteerisiä öljyjä meidän valikoimasta ovat bergamotti (bergamot), sitruuna(lemon), lime(lime), appelsiini(sweet orange) ja greippi(grapefruit).

Huuhteluaineena pyykinpesussa

Laita huuhteluainelokeroon n.2rkl väkiviinaetikkaa ja mieltymyksesi mukaan 2-5 tippaa eteeristä öljyä. Saat näin tuoksua pyykkiisi ilman myrkkyjä. Etikka myös poistaa pesuainejäämiä pyykistä.

Punkkikarkotteena

Sekoita laventelin, sitruunaruohon ja rosmariinin eteerisiä öljyjä 3 tippaa kutakin 1 dl:aan kookosöljyä (punkit eivät voi sietää kookosöljyä). Tätä seosta voit hieroa koiran tassuihin ja turkkiin tai itsellesi nilkkoihin. muista, että eteerisiä öljyjä ei koskaan saa sekoittaa pelkkään veteen (öljy ja vesi eivät sekoitu keskenään). Tässä on vaarana, että eteeristä öljyä menee liian iso osa iholle aiheuttaen voimakasta ihoärsytystä. Äläkä koskaan käytä fototoksisia eteerisiä öljyjä iholle ulkoillessa tai solariumissa. Ne reagoivat uv-säteilyn kanssa aiheuttaen palovammoja (ne vaikuttavat iholla jopa 48 tuntia). Fototoksisia eteerisiä öljyjä meidän valikoimasta ovat bergamotti (bergamot), sitruuna(lemon), lime(lime) ja greippi(grapefruit). Älä käytä phototoksisia eteerisiä öljyjä myöskään eläimille, niiden iho reagoi samalla tavalla kuin ihmisen.

Täiden ehkäisyyn

Täiden ehkäisyyn soveltuvat teepuun ja laventelin eteeriset öljyt. Laita muutama tippa jompaa kumpaa öljyä pipoon. Voit myös sekoittaa shampoon sekaan tipan jompaa kumpaa öljyä. Laita shampoota kerta-annos astiaan, jossa sekoitat tipan eteeristä öljyä joukkoon ja pese tällä seoksella hiukset normaalisti.

Loppuun vielä varoitukset

Eteerinen öljy tulee aina laimentaa suoraan iholle käytettäessä, erilaiset kasviöljyt ovat hyviä tähän tarkoitukseen. Eteerisiä öljyjä ei suositella raskauden eikä vakavan sairauden aikana käytettäväksi. Myös lasten sekä vanhusten hoidossa on noudatteva erityistä varovaisuutta. Eteeriset öljyt sisältävät aina luonnollisia hajustekomponentteja, jos olet hajusteille allerginen, niin varmista ennen käyttöä tuotteen sopivuus. Eteeriset öljyt ovat hyvin vahvoja ja niitä ei tule käyttää sisäisesti. Olethan huolellinen käyttäessäsi näitä, ettei öljyä roisku silmiin eikä iholle. Säilytys viileässä ja suojassa auringonvalolta.

Takaisin blogiin

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennenkuin ne julkaistaan.