Mihin kaikkeen Laventelin eteeristä öljyä voi käyttää?

Mihin kaikkeen Laventelin eteeristä öljyä voi käyttää?

Laventeli on yksi suosituimmista ja rakastetuimmista eteerisista öljyistä. Se on loistava öljy aromaterapian aloittelijoille tai vaikkapa DIY kosmetiikan valmistajille. Se on myös todella suosittu eteeristen öljyjen harrastajien keskuudessa. Vaikka se onkin tunnettu kukkaisesta, nurmimaisesta aromistaan ​​ja rentouttavista eduistaan, tällä öljyllä on tarjottavanaan myös paljon enemmän! Katsotaanpa mitä kaikkea tällä öljyllä on meille tarjota!

Laventeli pelto

Laventeli on tunnettu etenkin rauhoittavista vaikutuksistaan ja rauhoittava vaikutus perustuu kahteen laventelin eteerisestä öljystä luonnollisesti löytyvään kemialliseen osaan, linalooliin ja linalyyliasetaattiin. Linalooli auttaa myös erilaisten iho-ongelmien hoidossa.

Rentoutuminen

Laventelia on käytetty jo Antiikin Roomassa hajustamaan rentouttavia kylpyvesiä ja se on myös edelleen todella suosittu tuoksu rentouttavien kylpy- ja kylpylätuotteiden hajustamisessa. Eikä suotta! Laventelin eteerinen öljy rauhoittaa tehokkaasti ailahtelevaa mieltä, helpottaa stressiä ja auttaa näin ollen rentoutumaan.

Jos valmistat itse laventelin eteerisestä öljystä rentouttavan kylvyn, niin muista ettei öljy sekoitu veteen. Eteeriset öljyt tulee aina sekoittaa ensin pohjaöljyyn, jotta iholle ei pääsisi eteeristä öljyä suoraan liian isoina määrinä. Tähän tarkoitukseen voit käyttää esimerkiksi manteliöljyä. Kookosöljyn runsas käyttö saattaa tukkia viemärit, joten sitä emme suosittele käyttämään.

Stressiä taasen voit helpottaa laittamalla laventelin eteeristä öljyä diffuuseriin tai vaikkapa huonetuoksuun. (Lue tästä huonetuoksun teko-ohje) Voit säädellä tuoksun määrän itsellesi mieleiseksi kokeilemalla ensin muutamalla tipalla ja lisäämällä laventelia tarvittaessa. Voit kokeilla lisätä myös bergamottia ja melissaa tehostaaksesi rentouttavaa vaikutusta.

Kylpyöljyt


Uni

Voit myös helpottaa nukahtamista laittamalla laventelin eteeristä öljyä tyynyn kulmaan pari tippaa tai käyttämällä diffuuseria. Diffuuseriin voit myös laittaa lisäksi bergamottia ja melissaa tehostaaksesi vaikutusta. Aloita diffuuserin käyttö 30 minuuttia ennen nukkumaan menoa.


Palovammat

Palovammojen hoidossa laventelin eteerinen öljy on yksi parhaimmista öljyistä, joita voit käyttää. Laventeli voi auttaa lievittämään kipua, nopeuttamaan paranemista ja vähentämään arpia, olipa kyse pienestä ruoanlaittovamma tai kivuliaasta auringonpolttamasta. Sekoita muutama tippa laventelin eteeristä öljyä johonkin kasviöljyyn tai aloevera geeliin. Voit kokeilla myös lisätä laventelin lisäksi Frankinsensin ja Olkikukan eteeristä öljyä.

Ihonhoito

Ei ole mikään salaisuus, että me kaikki haluamme näyttää nuoremmilta. Voit sekoittaa laventelin eteeristä öljyä tipan kasvovoiteesi sekaan. Laventelin eteerinen öljy voi auttaa vähentämään ryppyjä ja arpia. Se myös lisää ihon kimmoisuutta ja eloisuutta.

Hiusten ja päänahan hoito

Sen lisäksi, että laventeli auttaa ihoasi hehkumaan jälleen, se voi myös auttaa sinua saamaan kauniit, terveet hiukset. Lisää laventelin eteeristä öljyä tippa shampoosi sekaan. Se voi myös auttaa rauhoittamaan kutiavaa tai ärtynyttä päänahkaa. Ja terve päänahka auttaa kasvattamaan vahvat ja terveet hiukset.

Ötököiden puremat

Laventelin eteerinen öljy hillitsee tehokkaasti ötököiden puremien aiheuttamaa kutinaa. Laita kasviöljyllä laimennettua laventelin eteeristä öljyä suoraan pistoskohtaan. Kutina lakkaa samantien.

Siivous

Laventeli sopii erinomaisesti pyykietikan hajusteeksi (lue valmistusohje tästä).

Laventelia voit käyttää myös imurointipuuterin hajustamiseen. (lue valmistusohje tästä).

Voit ostaa Laventelin eteeristä öljyä verkkokaupastamme. Tutustu myös samalla muihin eteerisiin öljyihin klikkaamalla Tästä!

 

Tiedätkö vielä joitain muita käyttötapoja Laventelin eteeriselle öljylle? Jaa tietosi muillekin jättämällä kommentti!

 

Seuraa meitä myös somessa, niin et jää tulevista postauksista paitsi!

Julkinen Facebook-sivumme

Instagram-tilimme

Takaisin blogiin

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennenkuin ne julkaistaan.