Periaatteemme tuotteiden hinnoittelusta ja alennusmyynneistä

Kirjoittanut Tiia Suhonen

Näin ystävänpäivän aamuna pohdiskelin kuinka tärkeää meille on kunnioittaa myös yhteistyökumppaneidemme oikeutta reiluun katteeseen omista tuotteistaan. Otsikoissa on jo useamman vuoden pyörinyt sana halpuuttaminen ja jokainen tietää mitä tämä sana pitää sisällään.

Aikaisemmin tämä on tuntunut olevan isompien kauppaketjujen moraalinen ongelma, mutta tänä keväänä olen törmännyt vastaavaan myös pienempien yritysten kohdalla. Yleensä asia on esitetty esimerkiksi lausemuodossa: "Yhteistyössä yhteistyökumppaneidemme kanssa saimme järjestettyä teille alennusmyynnin." Toivottavasti tämä tarkoittaa jotain muuta kuin valmistajan hintojen polkemista. Vaikka pahoin pelkään sen tarkoittavan juuri sitä miltä se kuulostaakin.

 Alennusmyynti

Me pyrimme hinnoittelemaan tuotteemme, niin että ostosten teko olisi meillä aina edullista. Näihin alhaisiin hintoihin me olemme päässeet esimerkiksi tuomalla osan tuotteista itse maahan ja tinkimään muusta kulurakenteesta yrityksessämme. Me emme esimerkiksi matkustele ulkomaille etsimään uusia tuotteita, vaan teemme sen netin välityksellä.

Meilläkin alennusmyyntejä välillä on, vaikka hinnat meillä on edulliset jo alun alkaenkin. Tuotteiden alennusmyynneille on monta syystä. Syy voi olla ihan vain se, että tuotteet eivät kovin hyvin meillä liiku, joten tuotteet myydään alennuksella pois. Tai tuotteessa voi olla pahvipakkaus rikki (purkki kuitenkin ehjä) tai tuotteessa on viimeinen myyntipäivämäärä lähestymässä. Näistä kahdesta edellisestä vaihtoehdosta kirjoitamme syyn jo tuotteen nimen kohdalle, joten jos näet esimerkiksi tekstin: Huom päiväys! klikkaa tuoteteksti auki ja tarkista mikä viimeinen myyntipäivä on. Tiesithän muuten, että kosmetiikassa tuotteen viimeinen myyntipäivä ei ole viimeinen käyttöpäivä. Hieman tuotteesta riippuen voit tuotetta käyttää jopa useita kuukausia viimeisen myyntipäivän jälkeen. Alennusmyynnin syy voi olla myös ihan vain se, että haluamme ilahduttaa teitä hyvät asiakkaamme.

Edullinen ekokauppa

Mutta korostan, että me emme koskaan pyydä tuotteiden valmistajaa alentamaan omia hintojaan, jotta me saataisiin alennuskampanja pystyyn. Me tingimme vain ja ainoastaan omasta katteestamme. Meidän mielestämme on ehdottoman väärin vaatia tuotteiden valmistajaa tinkimään omasta katteestaan, jotta me saataisiin alennuskampanja pystyyn. Meidän verkkokaupan tuotteiden valmistajat ovat kuitenkin pääsääntöisesti  pienyrittäjiä. Joten ostamalla meiltä voit olla varma siitä, että tuotteiden valmistaja saa aina tuotteistaan oikean suuruisen katteen. Kiitos kun olet asiakkaamme!

 

Seuraa meitä myös somessa, niin et jää tulevista postauksista paitsi!

Suljettu Facebook ryhmämme

Julkinen Facebook-sivumme

Instagram-tilimme

Pinterest


Jaa tämä blogi← Edellinen postaus Seuraava postaus →


0 kommenttia

Jätä kommentti

Tarkistamme viestit ennen julkaisua.