Rentouttava jalkakylpy

Kirjoittanut Tiia Suhonen

Rentouttava jalkakylpy

Näin perjantaina pitkän viikon jälkeen jalkoja särkee ja muutenkin on väsynyt ja vetämätön olo. Kuulostaako tutulta? Yksi hyväksi toteamani keino rentoutua raskaan työviikon jälkeen on jalkakylpy.

Aloitan laittamalla vatiin kuumaa vettä. Veden tulisi olla mieluummin kuumaa kuin liian haaleaa, mutta kuitenkin sellaista, että kykenet pitämään siellä jalkoja vähintään kymmenen minuuttia. Kuuma vesi rentouttaa tehokkaasti väsyneitä lihaksia. Kannan vadin aina sohvan ääreen ja samalla katselen joko elokuvaa tai luen hyvää kirjaa. Varaan viereen myös frotee pyyhkeen, jalkakylpypommit, jalkarasvan ja puuvillasukat.

jalkakylpy

Tällä kertaa valitsin Kaurilan saunan jalkakylpypommit. Ne sisältävät myös kookosöljyä, jonka vuoksi kylpyvesi näyttää hieman samealta. (kuva yllä) Kookosöljy kosteuttaa jalkojasi kylvyn aikana ja myös sen jälkeen.

Kaurilan sauna jalkakylpy

Nämä murenevat todella helposti ja rasian pohjalle jää aina tuota valkoista murua. Mutta ei hätää, se on täysin käyttökelpoista tavaraa. Käytä ensin pois nuo kokonaiset palaset ja tee noista muruista vielä kymmenes jalkakylpykerta.

Tämä jalkakylpy myös kuorii jalkoja todella tehokkaasti. Nämä sisältävät ruokasoodaa, joka poistaa tehokkaasti likaa ja kuollutta ihosolukkoa. Voit jalkakylvyn jälkeen vielä rapsuttaa kevyesti kuollutta ihoa irti froteepyyhkeellä. Jalkojen raspaamistahan ei enää suositella, koska se yleensä irroittaa liian paljon ihoa ja iho puolustautuu paksuuntumalla ja kovettumalla vaan entisestään.

Vaikka kylvyssä onkin kookosöljyä, joka jää ihon pinnalle kosteuttamaan jalkoja kylvyn jälkeen, niin se ei itselläni riitä kosteuttamaan tarpeeksi. Minulla on niin kuiva iho, että tarvitsen vielä jalkarasvaa tämän lisäksi. Valitsin tälle illalle Flow kosmetiikan piparminttu jalkavoin. Se sisältää sheavoita ja kookosöljyä, jotka kosteuttavat jalkoja kylvyn jälkeen. Voiteen sisältämä piparminttuöljy viilentää ja rentouttaa jalkoja entisestään ja on myös ihanan raikkaan tuoksuinen. Voiteen sisältämä sypressi vähentää turvotusta ja on hyvä laskimoverenkierrolle. Laitan tätä paksun kerroksen jalkoihin ja puuvillasukat päälle, jotta rasva saa rauhassa imeytyä jalkoihin. Tämän jälkeen voinkin rauhassa katsella loppuillan hömppäsarjoja teeveestä. Mukavaa ja rentouttavaa viikonloppua kaikille!

Nämä molemmat tuotteet löydät täältä.

 

Seuraa meitä myös somessa, niin et jää tulevista postauksista paitsi!

 

Julkinen Facebook-sivumme

Instagram-tilimme

Pinterest


Jaa tämä blogi← Edellinen postaus Seuraava postaus →


0 kommenttia

Jätä kommentti

Tarkistamme viestit ennen julkaisua.