Suolakuorinnat vertailussa

Kirjoittanut Tiia Suhonen

Kotimaiset suolakuorinnat

Olen itse ihan hullaantunut suolakuorintoihin, siihen miten suola hoitaa ihoa ja siihen miten ne jättävät ihon aina kuorinnan jälkeen ihanan pehmeäksi ja kosteutetuksi. Varsinkin kun suolakuorinnan tekee saunassa, jolloin lämpö tehostaa suolan vaikutusta. Vertailenkin nyt kahden kotimaisen valmistajan suolakuorintojen eroja. Näiden molempien valmistajien suolakuorinnat ovat itselläni jatkuvassa käytössä ja ne ovat yllättävän erilaisia keskenään. Molemmissa on kuitenkin omat hyvät puolensa.

Tuoksut

Carita cosmetiikka

Todella voimakkaat, huumaavat tuoksut. Näitä suosittelen tuoksun ystäville, niille joille myös tuoksut luovat osan SPA-tunnelmaa. Valittavana 3 eri tuoksuvaihtoehtoa, jotka tuoksuvat juuri sille, mitä nimi antaakin ymmärtää: Kukkatarha, Yrttitarha ja Sitrustarha.

Flow kosmetiikka

Miedot, keskivahvat tuoksut. Valittavana 5 eri tuoksuvaihtoehtoa, jotka nekin on nimetty tuoksunsa mukaan: Kookos-sitruuna, Vanilja-appelsiini, Piparminttu, Tumma kahvi, Lime-mansikka.

Koostumus

Carita cosmetiikka

Pidän itse enemmän Carita cosmetiikan suolakuorinnan koostumuksesta. Se on huomattavasti juoksevampaa kuin Flow kosmetiikan suolakuorinta. Juoksevampi koostumus tekee siitä helpomman levittää. Pieni miinus, tuotetta joutuu sekoittamaan, koska ainesosat erottuvat näin kesäkuumalla helposti toisistaan. INCI:n mukaan tuote sisältääkin kookosöljyä enemmän kuin sheavoita, joten ei ihme, että näillä helteillä kookosöljy välillä muuttuu juoksevaksi ja suolakiteet putoavat purkin pohjalle. Mutta käytön kannalta tämä ei ole ongelma. Muutenkin otan purkista aina puhtaalla lusikalla, niin samallahan tuon aina nopeasti sekoittaa ennen käyttöä. Ainoastaan näin verkkokauppiaana hieman harmittaa, kun joutuu varmuuden vuoksi laittamaan muovipussin purkin ympärille, jotta purkista mahdollisesti valuva kookosöljy ei sotkisi tilauksen muita tuotteita. Talvella tätä ongelmaa toki ei ole. Yritämme myös aina sulkea muovipussin solmulla niin, että se on helppo avata rikkomatta pussia ja paketin vastaanottaja voi käyttää tuon muovipussin uudestaan vaikka roskapussina.

Flow kosmetiikka

Flow kosmetiikan suolakuorinnat ovat koostumukseltaan paksumpia, jopa hieman kuivan oloisia. INCI:n mukaan tuote sisältääkin sheavoita enemmän kuin kookosöljyä ja Flow kosmetiikan sheavoita käyttäneet tiedättekin miten kuivan oloista Flow:n shea on koostumukseltaan ja sulaa vasta iholle laitettuna. Tämä tekee suolakuorinnan levittämisestä hieman hankalaa (ei kuitenkaan mahdotonta). Tuntuu myös, että tuotetta iholle levitettäessä tuote hieman murenee ja osa putoaa lattialle. Koostumus on kuitenkin parempi näin kesähelteillä; kuorinta ei muutu nestemäiseksi ja ainesosat pysyvät sekoittuneina.

Pakkaus

Carita cosmetiikka

Carita cosmetiikan purkki soveltuu muovinkierrätykseen tai energiajakeeseen ja korkki metallinkierrätykseen. Käytössä aina kannattaa varoa, ettei purkkiin pääse vettä, jottei tuote lähde pilaantumaan. Purkista on helppo ottaa tuotetta puhtaalla lusikalla.

Flow kosmetiikka

Flow kosmetiikan tuotteista vielä kaksi on muovi purkeissa (näissäkin vaihtuu pakkaukset). Kuorinnoista kolme on jo uudistuneessa tuubi pakkauksessa. Purkki ja tuubi ovat molemmat kokonaan muovia ja ne kierrätetään muovinkeräyksessä tai energiajakeessa. Tuubista on mielestäni vaikeampi ottaa tuotetta kuin purkista, mutta tuubin hyvä puoli on se, että sinne ei pääse vettä niin helposti kuin purkkiin.

Käyttövinkkejä molempiin

Pese vartalo ensin saippualla tai suihkugeelillä ja vasta sen jälkeen tee kuorinta. Molemmat kuorinta-aineet sisältävät öljyjä ja sheavoita, jotka jäävät iholle kuorinnan jälkeen ja ihosi tuntuu ihanan kosteutetulta ja sinun ei tarvitse rasvata ihoa heti suihkun jälkeen.

Kasvoille käytän suolakuorintoja naamion tapaan. Taputtelen suolakuorinnan kasvoille saunan lämmössä ja annan vaikuttaa. Kasvoissani on sen verran herkkä iho, etten uskalla hieroa kuorintaa kasvoihin, vaikka tuotteet periaatteessa ainesosien puolesta kasvokuorintaan soveltuvatkin.

Kuori näillä myös kainaloiden iho. Suola on luonnostaan antibakteerinen ja auttaa pitämään kainaloiden haitallisia bakteereja kurissa ja näin ollen se estää hien hajun muodostumista.

 

Löydät kaikki vartalonkuorinta tuotteemme täältä.

Oletko sinä jo kokeillut suolakuorintoja? Jaa kokemuksesi kommenttikentässä, niin muutkin pääsevät hyötymään niistä.

 

Seuraa meitä myös somessa, niin et jää tulevista postauksista paitsi!

Suljettu Facebook ryhmämme (täällä myös arvonta käynnissä: päättyy 31.5.)

Julkinen Facebook-sivumme

Instagram-tilimme


Jaa tämä blogi← Edellinen postaus Seuraava postaus →


0 kommenttia

Jätä kommentti

Tarkistamme viestit ennen julkaisua.