Biopark Cosmetics Bergamotti eteerinen öljy 10ml, vegaaninen tuote

Biopark Cosmetics Bergamotti eteerinen öljy (Bergamot) 10ml, vegaaninen tuote

  • €10,63


Bergamotin eteerinen öljy on kylmäpuristettu hedelmän kuorista. Sen väri on vihertävän keltainen. Eteerisen öljyn tuoksu on pohjimmiltaan sitrushedelmää, silti hedelmäistä ja makeaa. Hieman kuin lämmin mausteinen kukkalaatu, ja se muistuttaa appelsiininkukka- ja laventeliöljyä. Tuoksultaan virkistävän sitruksinen bergamotti auttaa masennuksen, jännitysten tai univaikeuksien hoitamisessa. Bergamotti on ominaisuuksiltaan stressiä laukaiseva ja mielialaa kohottava. Bergamottia käytetään myös kuivan ja kutisevan ihon hoitoon, vilustumisen oireisiin ja lisäämään ruokahalua. Tuoksuttomiin hiustuotteisiin lisättynä bergamottiöljy rauhoittaa päänahkaa, edistää hiusten kasvua ja lisää kiiltoa. Sitä voidaan käyttää kylvyssä, tuoksulampussa, hengitysteitse, saunassa ja hierontaan.

Bergamotin kotimaa on Kaakkois-Aasia, mutta se kasvaa hyvin myös Pohjois-Afrikan maissa ja Välimerellä. Puu voi kasvaa jopa neljä metriä korkeaksi. Sillä on sileät lehdet ja tähden muotoiset kukat. Sitrushedelmät muistuttavat appelsiinin ja greipin risteytystä, mutta hedelmä on päärynän muotoinen. Hedelmät kypsyvät vihreästä keltaiseksi. Hedelmän nimi on peräisin Bergamon kaupungista Italiasta, jossa sitä myytiin ensimmäisen kerran.

Sopii sekoitettavaksi seuraavien tuoksujen kanssa: Mustapippuri, Myskisalvia, Sypressi, Frankinsensi, Palsamipelargoni, Jasmiini, Mandariini, Muskottipähkinä, Appelsiini, Rosmariini, Santelipuu, Vetiveriaheinä ja Ylang-ylang

Koko 10 ml

Alkuperämaa Italia

INCI: Citrus Bergamia

 

Phototoksinen. Vältettävä käyttöä auringossa tai solariumissa, vaikutusaika jopa 48 tuntia iholle laiton jälkeen.

Eteerinen öljy tulee aina laimentaa suoraan iholle käytettäessä. Silmiin joutumista on varottava. Eteerisiä öljyjä ei suositella raskauden eikä vakavan sairauden aikana käytettäväksi. Lasten sekä vanhusten hoidossa on noudatettava erityistä varovaisuutta. Eteerisiä öljyjä ei tule käyttää sisäisesti. Säilytys mielellään viileässä, suojassa auringonvalolta.


Saattaisit pitää myös näistä